O scurta istorie a mititeilor de 1 mai

GSV Media - Gându' Satului Vrâncean

Dacă tot e 1 mai haideti să vorbim putin si despre nelipsiții din meniu: micii. Dupa definitia lor, mititeii, saracii ( :D), ar fi un fel de mâncare românesc, un fel de chiftele la grătar, de obicei de formă cilindrică, a căror compoziție constă din cantități egale de carne de vită, oaie și porc, la care se adaugă de asemenea usturoi, piper negru, și uneori ardei iute. De obicei sunt mâncați cu muștar. Cu toate astea ei , mititeii, nu sunt o specialitate exclusiv românească, regăsinimagesdu-se și în meniul grecilor, sârbilor, croaților, turcilor și al bulgarilor. În Balcanii de Vest, bunaoara, mititeii se numesc Ćevapčići. Dar eu tot nu m-am lamurit pe deplin… Asta pentru ca am auzit atât de multe lucruri despre originea mititeilor (asa, niste batoane din carne măcinată cunoscute și sub numele de mici) că m-a apucat pofta de studiat (și…

Vezi articol original 569 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s